Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Anul 2024 - sub amenintarea amenzilor!

Iata solutiile consultantilor fiscali la
urgia dezlantuita de la 1 iulie 2024!

Stimate contabil,

Se pare ca nicio alta perioada nu a fost atat de complicata din punct de vedere fiscal asa cum este cea actuala si, mai ales, perioada de dupa 1 iulie 2024!

Statul doreste digitalizarea in fiscalitate cu orice pret, numai ca un contabil, oricat de mult ar dori sa nu greseasca in aplicarea noilor prevederi legislative, nu dispune fizic de timpul necesar pentru a face fata tuturor aspectelor si controverselor din noile acte normative, astfel ca riscul de a produce erori devine unul MAJOR.

Si, in aceste conditii, ce este de facut?

Amenzile sunt exorbitante, nu mai exista sanctiunea ,,avertisment’’, pot fi dispune masuri de confiscare a bunurilor si poti intra in faliment pentru greseli contabile aparent neinsemnate, care nu sunt savarsite in scopul de a evita plata unor obligatii fiscale, ci pur si simplu din necunoasterea legii sau din interpretarea gresita a unor prevederi legale incalcite.

Iata si vestea buna: Am lansat lucrarea „Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor”!

Aceasta prezinta fiecare masura care va fi implementata, scoate in evidenta aspectele controversate, riscurile si, mai ales, ceea ce ii intereseaza pe inspectorii fiscali cu ocazia controalelor, va arata procedura corecta care trebuie parcursa, cum puteti evita greselile si cum le puteti corecta in cazul in care deja le-ati savarsit.

Sa luam un mic exemplu:
Microintreprinderile pentru care nu a fost depus bilantul contabil al anului 2023 in termen (adica pana la 29 mai 2024) trec automat la impozit pe profit incepand cu trimestrul II. O greseala care pana acum se lasa cu un avertisment sau cu o amenda nesemnificativa, incepand din acest an schimba chiar regimul de impozitare al companiei.

O firma cu cifra de afaceri de 50.000 euro, care nu a depus bilantul pana la 29 mai, trece la impozit pe profit si in loc sa plateasca la bugetul de stat un impozit de 500 euro va plati 4.000 - 5.000 euro (in functie de nivelul cheltuielilor deductibile) si poate chiar mai mult.

Partea proasta este ca unele greseli nu mai pot fi reparate, iar consecintele sunt dezastruoase pentru firma, astfel ca pe umerii contabilului presiunea este din ce in ce mai mare.

In lucrarea „Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor”, consultantul fiscal Ionut Jinga atrage atentia asupra acestui aspect care nu trebuie neglijat, semnaleaza la ce anume trebuie sa fiti atenti, de unde vine pericolul si ce trebuie sa faceti atunci cand s-au produs erori.

Ce s-a schimbat de la 1 iulie 2024?
Dupa cum stiti, incepand cu 1 iulie 2024 facturile nu mai pot fi trimise decat in mod electronic. Termenul de incarcare pe SPV este de numai 5 zile calendaristice de la emitere, iar amenzile pentru nerespectarea acestuia sunt usturatoare.

Daca emit sau accepta facturi in alt format decat cel stabilit pentru sistemul e-Factura, vor risca amenda atat emitentii, cat si destinatarii. Amenda este de 15% din valoarea totala a facturii!

Tot de la 1 iulie au intrat in vigoare si amenzile pentru nerespectarea obligatiilor (destul de dificile) privind codul UIT in transporturile internationale de bunuri, amenzi care pot ajunge la 100.000 lei! Pe langa aceste amenzi, poate fi dispusa si masura confiscarii. "Colac peste pupaza", tot de la 1 iulie s-a extins si lista bunurilor cu risc fiscal care trebuie monitorizate prin e-Transport.

Nu credeti ca e prea mult pentru un contabil, a carui principala sarcina este sa inregistreze documentele justificative in contabilitate si sa depuna declaratiile fiscale?

Sa nu uitam ca si legea evaziunii fiscale a fost modificata recent, fiind introduse noi fapte in sfera infractiunilor, cum ar fi folosirea de catre contribuabili, cu rea-credinta, a sistemului national RO e-Factura, in vederea crearii aparentei de legalitate a unor operatiuni fictive sau disimularii circuitului tranzactional real al bunurilor/serviciilor, si utilizarea de aparate de marcat electronice fiscale care nu sunt conectate la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale.

De asemenea, intra in categoria infractiunilor si fapte precum creditarea in mod direct sau indirect de catre orice persoana fizica, avand ca scop efectuarea unor plati cu sume de bani care provin din omisiunea evidentierii in actele contabile a operatiunilor si/sau a veniturilor realizate.

In concluzie, partea a doua a acestui an este destul de fierbinte si orice greseala poate fi fatala pentru societate!

Cuprins:
 
1. E-factura: termen de transmitere a facturilor in sistem si aspecte controversate. Exceptiile de la transmiterea prin SPV a facturilor emise.
2. Ce facem daca am intocmit si transmis eronat o factura in sistemul RO e-Factura
3. Cum putem fi siguri ca programul informatic a preluat din SPV toate facturile transmise de furnizori
4. Ce amenzi risca un furnizor/prestator pentru netransmiterea in termen, prin sistem, a facturilor
5. Ce amenzi risca beneficiarii pentru inregistrarea facturilor netransmise pe SPV si ce mijloace au la indemana pentru a evita aceste situatii
6. Cne sunt utilizatorii care trebuie sa obtina codurile UIT si de ce elemente au nevoie astfel de operatori
7. Cand trebuie obtinut codul UIT si ce termen de valabilitate are
8. Cum trebuie transmis codul UIT catre operatorul de transport
9. Sanctiunile in domeniul RO e-Transport si cateva regului de retinut pentru a le evita. Cand si cum se dispune confiscarea bunurilor transportate fara cod UIT
10. Care sunt noile fapte prevazute de Legea evaziunii fiscale si la ce trebuie sa fie atenti unii contribuabili pentru a nu intra in sfera infractionala. Atentie la finantarea propriei firme!
11. Cateva reguli importante de respectat astfel incat anumite fapte sa nu poate fi considerate infractiuni
12. Activitati ilicite si consecintele reconsiderarii unor operatiuni drept activitati ilicite.

Evitati debite suplimentare, amenzi sau executari silite
Timpul de implementare ramas este scurt, iar un contabil, oricat de dedicat ar fi, nu poate cuprinde intreg lantul de modificari, astfel ca, asa cum am facut-o intotdeauna, va ajutam si de aceasta data.

Lucrarea cuprinde in esenta tot ceea ce trebuie sa aveti in vedere, mai ales in semestrul urmator, astfel incat sa evitati debite suplimentare, amenzi sau executari silite.

Autorul prezinta fiecare masura care va fi implementata, scoate in evidenta aspectele controversate, riscurile si, mai ales, ceea ce ii intereseaza pe inspectorii fiscali cu ocazia controalelor, va arata procedura corecta care trebuie parcursa, cum puteti evita greselile si cum le puteti corecta in cazul in care deja le-ati savarsit.

Este momentul sa va degrevati de aceste sarcini suplimentare si sa apelati cu incredere la lucrarea „Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor”, care va ofera tot ceea ce aveti nevoie in activitatea dumneavoastra, astfel incat sa nu gresiti, pentru ca, de acum incolo greseala inseamna automat resurse financiare pierdute pentru companie si, dupa cum vedeti, destul de insemnate!
Autor: Ionut Jinga

keyboard_double_arrow_rightConsultant fiscal, specialist in consultanta TVA, impozit profit, impozit venit si contributii sociale obligatorii
keyboard_double_arrow_rightSpecialist in Contabilitate financiara si de gestiune
keyboard_double_arrow_rightSpecialist in probleme de procedura fiscala
keyboard_double_arrow_rightExpert contabil
keyboard_double_arrow_rightAbsovent al ASE Bucuresti, absolvent al Masterului Management in administratie

Experienta
  • 15 ani in finante publice ocupand diverse functii de conducere de la sef serviciu pana la sef administratie
  • peste 5 ani in contabilitate de gestiune si financiara ocupand functia de contabil sef
  • 1 an in audit intern

Produsul pe scurt:
 
Titlu: Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor
Autor: Ionut Jinga, Consultant fiscal
Format: stick usb (include si varianta online, pe rsonline.ro)
Pret special de lansare: 150 lei + 5% tva (157.5 lei TVA inclusa)
Redus cu 25% fata de pretul standard, 200 lei + 5% tva
Modalitati de plata: OP / card / curierului la livrare
Livrare: prin curier
Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna august costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:

Cos cumparaturi

Momentan, nu aveti produse adaugate in cos!
Finalizeaza comanda

Detalii livrare

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Vezi detalii cos
Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.